20 november 2014

De massale verkoop van maagzuurremmers toont aan, dat heel wat mensen last hebben van een niet goed tot slecht werkende spijsvertering. Een niet optimaal werkende vertering is o.a. verantwoordelijk voor zure oprispingen en maagbrand. Veel mensen zijn er zich niet van bewust dat een slechte vertering van eiwitten dikwijls aan de basis ligt van de klachten. Er is echter nog meer. Personen die eiwitten niet goed kunnen verteren worden ook het slachtoffer van allergische reacties en een vorm van zelfvergiftiging.

Het overmatig gebruik van maagzuurremmers biedt daarom geen oplossing omdat deze producten op hun beurt terug verantwoordelijk zijn voor een slechte opname van vitaminen en mineralen. Een degelijk, natuurlijk middel om de vertering van eiwitten te verbeteren is een ananasdessert te gebruiken. Ananas is rijk aan bromelaïne. Dit is een enzym dat de afbraak van eiwitten (proteïnen) bevordert. Bromelaïne beschikt verder over ontstekingswerende eigenschappen. Eet dus een ananasdessert, zeker indien uw maaltijd rijk was aan eiwitten (vlees, vis).

Bronnen:
Secor ER, Carson WF, Singh A, Pensa M, Guernsey LA, Schramm CM, Thrall RS. Oral Bromelain Attenuates Inflammation in an Ovalbumin-induced Murine Model of Asthma. Evid Based Complement Alternat Med. 08 03;5(1):61-9.